En Güzel Aşure Tarifleri | Aşure Nasıl Yapılır ? | Aşure Tarfileri


  Normal Aşure Yapılışı

Malzemeler

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım çay bardağı nohut
    Yarım çay bardağı kurufasulye
    Yarım çay bardağı kuşüzümü
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
    Yarım çay bardağı küp doğranmış kayısı
    1 su bardağı tozşeker
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    15 su bardağı su
    Üzerine:
    Yarım çay bardağı toz antepfıstığı
    1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Yarım çay bardağı ceviz

Aşure Yapılışı

Buğday, fasulye ve nohudu yıkayıp, bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpüğü arada bir kevgirle alın. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Kuşüzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Aşure koyulaşmaya başladığında kuşüzümü, dolmalık fıstık ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyip kaynatmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini toz

Diyet aşure Yapılışı :

Malzemeler

    1 su bardağı buğday
    1 çay bardağı esmer pirinç
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı kuru fasulye
    2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    Tatlandırıcı
    5 adet ceviz içi
    10 adet fındık
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    Yeteri kadar su

Diyet Aşure Yapılışı

PİRİNÇ ve buğdayı ayıklayıp iyice yıkayın. Tencereye alıp, üzerini üç dört parmak geçecek kadar su ekleyin. Ocağa oturtup tencerenin kapağını kapatmadan ve karıştırarak beş dakika pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletin. Ertesi gün akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi yumuşayıncaya dek haşlayıp, kabuklarını soyun. Pirinç ve buğdayı biraz sıcak su ekleyerek yeniden kaynatın. Bir süre sonra altını kısıp, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Bakliyatlar yumuşayınca ateşten almaya yakın limon kabuğu rendesini aşureye ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatın. Dilediğiniz miktarda tatlandırıcıyı biraz ılık su ile eritip tencereye ekleyin. Soğumadan servis kaplarına boşaltın. Ceviz, fındık ve kuş üzümü serperek servis yapın.



İlgili Aramalar : En Güzel Aşure Tarifi, Aşure nasıl yapılır Videolu anlatım, aşure yapılışı , Diyet Aşure nasıl yapılır narlı aşure nasıl yapılır video

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yaptın mı? bakayım sen ...

Bu yazıyı okudunuz mu