En Güzel Aşure Tarifleri | Aşure Nasıl Yapılır ? | Aşure Tarfileri
Normal Aşure Yapılışı
Malzemeler
-
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı kurufasulye
Yarım çay bardağı kuşüzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
15 su bardağı su
Üzerine:
Yarım çay bardağı toz antepfıstığı
1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı ceviz
Aşure Yapılışı
Diyet aşure Yapılışı :
Malzemeler
Diyet Aşure Yapılışı
PİRİNÇ ve buğdayı ayıklayıp iyice yıkayın. Tencereye
alıp, üzerini üç dört parmak geçecek kadar su ekleyin. Ocağa oturtup
tencerenin kapağını kapatmadan ve karıştırarak beş dakika pişirin.
Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletin.
Ertesi gün akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi yumuşayıncaya dek
haşlayıp, kabuklarını soyun. Pirinç ve buğdayı biraz sıcak su ekleyerek
yeniden kaynatın. Bir süre sonra altını kısıp, nohut ve kuru fasulyeyi
ekleyin. Bakliyatlar yumuşayınca ateşten almaya yakın limon
kabuğu rendesini aşureye ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatın.
Dilediğiniz miktarda tatlandırıcıyı biraz ılık su ile eritip tencereye
ekleyin. Soğumadan servis kaplarına boşaltın. Ceviz, fındık ve kuş üzümü serperek servis yapın.
İlgili Aramalar : En Güzel Aşure Tarifi, Aşure nasıl yapılır Videolu anlatım, aşure yapılışı , Diyet Aşure nasıl yapılır narlı aşure nasıl yapılır video
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yaptın mı? bakayım sen ...